Brzinski ručak: Složenac od batata, kobasica, povrća i sira

Image
Foto: Instagram, cafedelites

Puno povrća s dodatkom mesa i zdravog batata uvijek čini dobar ručak

30.1.2017.
12:00
Instagram, cafedelites
VOYO logo

Složenci su odlični za dane kada ste u žurbi i kada vam zbilja ne pada na pamet što kuhati. U njih možete staviti što god vam srce želi, a jedne od najboljih kombinacija uvijek su povrće, meso i sir uz dodatak dobrih začina. Pa krenimo!

Sastojci:

  • 1 veliki slatki krumpir, oguljen i narezan na kockice
  • dva para kobasica po želji
  • 1 luk, grubo nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 šake gljiva
  • 2 šake kuhanog špinata
  • 7 cherry rajčica
  • 4 velika jaja
  • pola šalice mlijeka
  • naribani sir
  • sol, papar, peršin i začini po želji

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C te namastite protvan za pečenje. Na malo maslinova ulja kratko popržite slatki krumpir, zatim ga pokrijte i kuhajte 10 minuta dok ne omekani.
  2. Kada je gotov, preselite ga u protvan. U istoj tavi dinstajte kobasice, te dodajte luk i češnjak. Dodajte gljive i papriku te dinstajte oko 3 minute.
  3. Dodajte špinat i nastavite dinstati dok ne povene. Začinite po želji i preselite sve u protvan te dodajte narezane rajčice.
  4. Pecite u pećnici oko 10 minuta te na kraju prelijte složenac s mješavinom umućenih jaja s mlijekom i naribanim sirom. Kratko zapecite dok se jaja ne stegnu, a sir ne rastopi. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo