Brzinski ručak: Začinjena orada iz pećnice s blitvom i krumpirom

Image
Foto: Instagram, terrynemcova

Riba je uvijek lagana, zdrava i pametna ideja za obrok, a ova orada iz pećnice je gotova za manje od sat vremena

30.9.2016.
11:25
Instagram, terrynemcova
VOYO logo

Orada je ukusna i lagana riba prihvatljive cijene, a blitva i krumpir s njom u kombinaciji čine nepogrešivi klasik.

Sastojci:

  • 2 orade
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 manja glavica luka
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 500 g blitve
  • 400 g krumpira
  • 2 češnja češnjaka
  • sol i papar
  • vegeta
  • grančica ružmarina

Priprema:

  1. Očistite i narežite luk te ga potopite u bijelom vinu i pustite da odstoji oko dva sata, da vino upije arome luka. Nakon nekog vremena u drugoj posudi pomiješajte ulje, papar i vegetu.
  2. Ribu očistite, operite i osušite papirnatim ručnicima, prerežite je po duljini, posolite i namažite prethodno pripremljenim uljem - uz pomoć grančice ružmarina. Ostatak ulja pomiješajte s prethodno pripremljenim bijelim vinom i lukom.
  3. Ribu stavite u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite poklopljenu na oko 200 stupnjeva 50 minuta. (Prilikom pečenja ribu premazujte mješavinom vina, ulja i luka)
  4. Dok se riba peče očistite i operite blitvu i krumpir. Krumpir narežite na kockice i stavite da se kuha u slanoj vodi oko 15 minuta, a zatim u vodu dodajte blitvu, dva češnja češnjaka, malo maslinova ulja i sve zajedno kuhajte još 5-7 minuta.
  5. Krumpir i blitvu procijedite i poslužite uz pečenu ribu. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo